Bio

Isaac Muller : houten dwarsfluiten, whistles


Philip Masure : gitaar, cittern, zang


Philip

Isaac Muller : houten dwarsfluiten, whistles


Isaac
Het was op het Winterfolk festival in Dordrecht dat Isaac, nog in de kinderwagen, voor het eerst in aanraking kwam met traditionele muziek. Jaren later begon hij zelf te spelen. Eerst op de tinwhistle, maar al snel ook op de houten dwarsfluit. De eerste melodie├źn leerde hij van zijn neef die al langer actief was als muzikant. Reizen naar Ierland en Bretagne volgden, en steeds werd nieuwe muziek geleerd. Toen hij later naar Amsterdam verhuisde kreeg hij de kans om te spelen in de levendige scene daar en veel te leren.
Vandaag de dag wordt Isaac beschouwd als een van de beste folkfluitisten van Nederlandse bodem. Hij speelt vooral Ierse en Bretonse muziek op de houten dwarsfluit. In zijn spel is de invloed van veel verschillende muzikanten en stijlen die hij tegenkwam terug te horen. Naast het spelen werkte hij enige jaren mee aan het archiveren en onderzoeken van Nederlandse dansmuziek uit de achttiende eeuw. Ook hiervan klinkt nog wel eens een verdwaald melodietjes door in zijn spel.

Philip Masure : gitaar, cittern, zang


Philip
Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD tuning op gitaar.
Philip is veelgevraagd als gitaar leraar en gaf workshops over heel de wereld. Verder is hij een ervaren studio technicus en producer. Als sessiemuzikant speel hij op meer dan 100 CD's.
Hij tourde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Moragh, Embrun en artiesten als Kathleen Keane, Carlene Anglim, Helen Flaherty, Terry Coyne, Steve Louvat en Sylvain Barou. Tegenwoordig is hij naast dit duo vooral actief met Comas, Fling, David Munnelly, Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals.